Åsele Idrottsklubb
Queens of Lapland
ÅVS-Lejon-00 160228
Enda hemmamatchen för säsongen i Sagahallen i Vilhelmina spelades mot Lejons -00. En välspelad match som är en av säsongens bästa. Inte riktigt rättvist så gör lejon 0-1 efter fem minuter. 1-1 gör Salo utan assist efter bra spel några minuter senare. Viktor jobbar sedan ner deras backar och snor pucken och gör kanske matchens snyggaste mål. Ledning 2-1. En ledning vi håller till några sekunder före paus. 2-2 efter första. Skotten 13-12. Lejon trycker på i andra perioden där vi får försvara oss större delen av perioden. Vi lyckas ändå effektivt i avsluten och håller jämna steg resultatmässigt. Johan gör pålitligt 3-3 och Molly som tar pucken av lejonmålisen sedan Gustav var där och "petade" gör 4-5 vilket håller oss fortfarande kvar i matchen. Molly som gör säsongens bästa match. I tredje är vi starka och släpper bara till 2 skott från lejon. Hela laget krigar och vägrar ge sig. Ändå tappar vi in 4-6 i mitten på tredje. Vi äger mycket puck och skapar målchanser. Gustav får i slutet av perioden pass av Salo och kan göra 5-6. Med 46 sekunder kvar och tom bur pressar vi allt som finns kvar. Matchen slutar 5-6, men med en mycket bra laginsats och inställning. Vi spelar en match mot ett av topplagen i serien och hänger med bra. Individuellt så är vi bättre än lejon och vinner mycket puck. Härligt med bra resultat mot lag som tränar tillsammans hela säsongen. Många spelare kliver fram och tar ansvar och ska ha extra beröm.

SK Lejon 01-ÅVS 160220
En utvilad stekhet Jacob Svärd gjorde det igen. 0-1 efter 11 sekunder. En smakstart på matchen mot Sk Lejon. Han har tidigare satt första pucken efter 26 och 56 sekunder. Men med lite stumma ben och ett skridskostarkt lejon så släpper vi till 3 puckar på 6 min och luften går ur. 3-1 efter första perioden. Men med lite vila så kommer vi ut med bättre spel och tanke. Andra perioden är jämn. Ludwig som blivit varm stoppar samtliga puckar. I tredje gör Svärd efter 5 min 3-2 på pass av Albin Paulsson som gör sin bästa match i år. Vi trycker på i deras zon i flera minuter. Tyvärr så lyckas de med kontringar och kan gå i från till 4-2 och 5-2 på en minut. Vi hittar inte rätt. Men vi kämpar bra och får flera målchanser i slutet av matchen. Frank Bergkvist får skjuta 7-3 och Fredrik gör sedan 7-4 kanske årets märkligaste mål. (var pucken inne?) Stark insats av laget med tanke på match sent dagen innan.
Plus till Albin Svärd Joel Isak

Målen
Svärd 2
Frank
Fredrik

ÅVS-LSK 160219
Derbymatchen mot Lycksele blev inte den mest skönspelade match vi genomfört den här säsongen. Första perioden slutar 0-3 där Lycksele är effektiva i avsluten och att vi tar för många utvisningar. Andra perioden trillar puckarna in och vi fokuserar på andra saker än hockey. I tredje blir vi stundtals lite bättre. Perioden slutar 1-1. Plus till Max Kivimäki Molly Perry Joel Felix. Plus till alla spelare som håller i hop laget.

Målen
Fredrik
Johan
Kivimäki
ÅVS-Teg/Björklöven 160213
Laget mot Teg/Löven
Matcher mot Löven är ofta förknippat med hög fart och snabbt spel. Så startade även denna mot Teg/Björklöven som redan efter 56 sekunder sköt 0-1. Skickliga motståndare gav oss väldigt lite tid med puck och tryckte ner oss i egen zon och kunde studsa in 0-2 i mitten på första. Vi hade snackat om att vinna pucken i 1 mot 1 situationer och det låg bakom vår reducering 1-2 där Johan rykte i från backen och hittade krysset ur snäv vinkel. Paus. I andra pressas vi hårt och släpper till många målchanser, och utan vår tillfällige målis Albin Boman så hade siffrorna blivit större. Resultat efter andra 1-5. Tredje perioden kommer sedan att bli något att minnas. Jämt spel i början och rappare åkning gör att Gustav kan passa fram Johan som återigen hittar samma kryss. 2-5. Lite böljande spel och starkt målvaktspel ger oss ytterligare hopp när Salo borrar ner skallen vinner närkamper och vräker in 3-5. Salo var inte nöjd med det för 12 sekunder senare på ett liknade sätt så pressar han in 4-5 på pass av Johan. Energin och skridskoåkningen var tillbaka i laget och vi skapar många målchanser. 15.40 in i tredje med hårt jobb och hög press från oss gör vi det nästan omöjliga. 5-5. Målskytt? Jo, Salo utan assist. Vilken vändning. Stämningen i båset var laddad. Vi spelar med små marginaler och vinner många dueller. Spelarna visade att de inte var färdiga. 2 minuter före slutet får Per Jonsson pass av Filip i mittzon. Driver i från två lövenbackar och avslutar iskallt. Ledning 6-5. Löven plockar målisen men orkar inte stå emot oss. Filip sätter sedan spiken i kistan i tom bur några sekunder före slut.
7-5. Helt galet!
Ja, vad säger man. Tankarna går tillbaka på en viss match Sve-Fin där Sverige gör samma upphämtning som vi. Hela laget gör en fantastisk insats där fokus och inställning hela matchen är det som gör oss till vinnare. Samtliga presterar!
Plus till Albin Boman, Filip Salo Johan Joel.

Målen:
Salo 3
Johan 2
Per J
Filip

Norsjö-ÅVS 160130, 7-5
26 sekunder in i matchen gör en hungrig Jacob Swärd 0-1 och visar där laget vad som gäller. Första perioden håller vi i taktpinnen och Johan kan göra 0-2 efter 12 min. Första perioden slutar 2-3 efter att Norsjö gör mål några sekunder före paus. Jacob som gör sin bästa match får in 2-4 tidigt i andra. Och trots att Gustav gör mål i boxplay så drar vi på oss lite för många utvisningar och Norsjö kommer in i matchen. I tredje drar Norsjö i från till 7-5 och vi orkar inte komma tillbaka. Vi tar med oss första delen av matchen där vi spelade riktigt bra hockey.
Plus till Jacob Joel och Jesper.
Jesper som här spelade sin bästa match för säsongen.
Målen:
Jacob 2
Mattias
Johan
Gustav

ÅVS-Clemensnäs 160117, 3-4
Med många bra matcher i ryggen så var Clemensnäs på besök i Storumans ishall. Några krassliga spelare i laget och skador visade sig inte vara något problem. Vi startade med bra självförtroende och vann mycket närkamper. Det mesta av spelet var i anfallszon och skotten vinner vi med 13-9 i första. Clemens leder ändå lite orättvist 0-1. 7 min in i andra lyckas vi äntligen få hål på deras duktige målvakt. Johan assist av Gustav och Jacob. Sen får vi lite problem med utvisningar. 6 min i andra perioden gör det svårt att behålla spelet. 1-2 efter andra. 1-3 kommer snabbt i tredje men vår pålitlige målskytt Johan gör 2-3 direkt efter utan assist. Med 5 min kvar kvitterar Gustav assist Johan i pp efter kopiöst hårt arbete. 16 sekunder senare gör Clemens 3-4 där vi inte riktigt hängde med. Det blir slutresultatet efter att Burman lämnat målet för spel 6 mot 5. Vi var verkligen värda en vinst eller oavgjort. Skotten vinner vi 35-30. Lite för mycket utvisningar.
Trots det nöjd med arbetsinsatsen. Per Jonsson gör sin första seriematch i u16 och visade verkligen vilken nivå han håller. Jesper Jonsson comebackar med kort varsel och gör det bra. Joel tillbaka efter sjukdom och gör sin bästa match för säsongen. Burman stark i målet.
Plus till Joel. Per J. Johan. William. Emanuel. Oskar

Målen
Johan 2
Gustav

SAIK 01-ÅVS 160110, 5-2
Dags för Skellefteås -01 igen. Denna gång på bortais. Med tanke på förra matchen där förlusten blev stor så bestämde vi oss för hårt jobb i alla situationer och inte ha så stor respekt. Matchbilden blev en helt annan och stundtals så hade vi puck i deras zon under långa perioder. Saik tog ledning tidigt i första. Sedan åkte vi på boxplay 2 min i 3-5 underläge som vi lyckas döda efter storspel av Elias i målet. I början av andra släppte vi på och Gustav kunde sprätta in 1-1 i början av andra assisterad av Salo. Men även fast Skellefteå lite turligt sedan får in 2-1 och 3-1 så viker vi inte ner oss. Tråkigt sen när Elias sträcker sig och tvingas bryta. Då är det bra att ha två duktiga målvakter. Burman går in och stänger igen resten av andra. Vi får 4-1 bakåt i mitten av tredje som replikeras snabbt och snyggt av Kivimäki. 4-2. En timeout och tom bur räckte sedan inte riktigt för att komma i kapp. Skellefteå gör 5-2 i tom bur.
Vi gör vår klart starkaste insats den här säsongen med ett komplett lagarbete. Alla ställer upp för varandra. Många plus i dagens lag David Gustav Salo Burman Fredrik.
Fredrik som tyvärr åkte på en knäskada i matchen.

Målen
Gustav
Kivimäki
ÅVS-SK Lejon-01 160109, 5-0
Äntligen kom vinsten. Salo visade vägen och tryckte in 1-0 redan efter 44 sekunder. Lejon kom sedan in i matchen och vi kom sent in i situationerna. Trots det står sig ledningen efter första. I slutet av andra så börjar vi få gång spelet och kommer till många avslut. 24 skott. 2-0 görs snyggt av Johan som hittar en maska i högra krysset. I tredje spelar vi mer avslappnat och släpper pucken och skapar målchanser. Vi gör 3 mål i sista perioden där Ossian Sjödin får sätta sista pucken. 5-0. Ossian, Oskar Ångkvist och Rasmus Isaksson nya killar för dagen i U16 gör en stark insats. Hela laget visar härlig moral och arbetsvilja denna match. Plus till Fredrik, Salo och givetvis Elias som håller nollan.
Målen
Johan 2
Salo 2
Ossian
ÅVS-Skellefteå-01 151220, 0-13
I söndagens hemmamatch fick vi känna på ett spelskickligt lag i Skellefteås 01. Synd på Burman i målet som tidigt i första perioden fick kliva av pga skada. Elias kliver in och laget gör sin bästa period som slutar 0-3. Sedan blir det hårt jobb med mycket spel i egen zon. Vi gör trots siffrorna en hygglig match med tanke på motståndet. Matchen slutar 0-13.
Plus till Gustav Salo Perry och Line.
SK Lejon 00-ÅVS 151206, 7-4

Matchen mot SK Lejon i Skellefteå blev en målrik första period med underläge 5-3. Vi tog tidigt ledning med 1-0 i ett friläge där Svärd enkelt satte den. I andra stod sig resultatet, där vi visade att vi kan jobba hårt för varandra. Lejon gör sedan 2 mål i början av tredje perioden och kan spela avslappnat. Spelmässigt är vi minst lika bra som Lejon denna dag. Matchen slutar 7-4. Plus till Svärd, Viktor Ek Elias och till målsprutan Johan.

Målen

Johan 3

Svärd

Lycksele-Åvs 151120, 11-4
Med skottstatistiken 44-42 till Lsk så kan tänka sig en jämn match. Vi började bra med en 2-1 ledning en bit in i första. Vi skapade en del chanser och vann skotten 14-13 inför andra. I andra perioden spelar Lycksele bättre än oss över hela banan och går i från till 8-4.
Matchen slutar 11-4 i en match där vi inte kom upp till normal standard. Plus till Matte och Per.

Målen
Johan 2
Matte
Jacob
ÅVS-Björklöven-01, 20151115, 3-10

Vi visste på förhand att det skulle bli åka av när vi ska möta Björklöven. Ändå så bjuder vi på bra motstånd i första perioden där vi har 1-1 länge där löven har flyt och får in två puckar just innan paus. I andra tappar vi positionerna i egen zon och jagar runt och blir trötta. Löven spelar bra och gör 7 mål. Flera av målen är puckar mot mål mot en skymd Elias.

I tredje börjar vi vinna puckar och spelar avslappnat. Kul på plan och i båset bidrar också till att vinner denna period med 2-0. Det tar vi med oss. Burman hoppar in och får hålla nollan. Hårt jobb av många i dag men plus till Per, Felix och Johan.

Resultat 3-10.

Målskyttar

Johan 2

Filip

Teg/Björklöven-ÅVS, 20151031, 7-5
När skridskorna och kontaktlinserna var på plats så kom vår tredje seriematch i gång. Tidigt i första perioden kunde hemmalaget lite turligt sätta 1-0. Detta blev en väckarklocka så i mitten på andra var vi i ledning 2-4 efter två snabba av Kivimäki. En del utvisningar gör att vi bjuder in hemmalaget igen.4-4 efter andra perioden. I tredje kan lövarna gå i från till 6-4 och sedan punktera med 7-5 i öppen kasse av Max som spelade hos motståndarna i dag. Spelet och kampen finns där hela matchen och vi gör vår bästa match med nya laget. Plus till Johan Elias William och målskyttarna.

Målskyttar
Oskar 2
Gustav 2
Johan 1

Clemensnäs-ÅVS, 20151710, 11-3
Äntligen är vi i gång med seriespelet. ÅVS första match mot Clemensnäs borta startade hemmalaget i ett rasande tempo. Först när Clemens gör 3-0 efter 4 minuter så börjar vi hitta rätt med tanke på att vi ej hunnit spelat i hop oss. Vi bjuder på ett bra motstånd mot kanske seriens bästa lag. Resultatet blev förlust med 11-3 speglar inte riktigt matchen, så det ser bra ut inför fortsättningen.Hela laget gör en stark insats.  Målskyttar Alexander Salo. Gustav Byström. William Sandberg.