SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åsele Idrottsklubb
Skidor
Inbjudan Åsele Backyard Ultra
2023-05-28 19:27
Åsele Backyard Ultra

ANMÄLAN (OBS sista anmälningsdag onsdag 12/7).

Sker via RaceID i denna länk: https://raceid.com/sv/races/10228/about 

 

Fredag den 14 juli genomförs Åsele Backyard Ultra. Ta med vänner, familj, arbetslag eller kompisgäng för att uppleva en lagom galen idé om att springa längre än vad många anser vara möjligt. Efter tävlingen kan ni passa på att besöka Norrlands största folkfest - Åsele marknad. 

Start för Åsele Backyard Ultra går klockan 10:00 fredag 14 juli 2023. 

Ett varv är 6,7 km, nytt varv startar därefter varje heltimme och tävlingen pågår tills bara en tävlande är kvar på banan. Alla löpare erhåller en medalj som är tillverkad i Åsele. Förutom ära och berömmelse tilldelas alla klassvinnare även ett överraskningspris. 

 

Bansträckningen är blandad asfalt, grus och stig, ca ⅓ av vardera underlag.

Pannlampa och reflexväst är obligatoriskt mellan kl 00:00-02:00 pga mörker. 

Arrangören tillhandahåller vatten, kaffe, sportdryck och frukt.

 

Klasser: 

  • Senior
  • Ungdom (födda 2010 och yngre)
  • Lag / Företag: (2 - 3 deltagare,  sammanlagda antal varav räknas)

Anmälningsavgift 500:-, 200:- för ungdom.

Alla klasser springer samma bana och sträcka.

 

Lag/ företagsanmälan.
När du och ditt lag anmäler er så gör ni det var för sig i raceID. När alla är anmälda så mejlar ni till asele.backyardultra@gmail.com vilka som är i lag.

 

Håll utkik på Instagram efter ytterligare information:
https://www.instagram.com/asele.backyardultra/ 

 

Kontakt med arrangören:

asele.backyardultra@gmail.comVAD ÄR BACKYARD ULTRA?

Backyard eller Backyard-ultra är en tävlingsform inom sporten ultralöpning. Löparna springer en sträcka på 6,7 kilometer varje timme, så många varv som möjligt. Den sista tävlande som kommer till starten i tid och avslutar varvet inom 60 min vinner tävlingen. Avståndet 6,7 km på en timme motsvarar 4,167 miles och innebär att löparna på 24 timmar har sprungit 100 miles, ungefär 161 km. Tävlingsformen genomfördes i Tennessee, USA första gången 2012. Löparna måste vara taktiska och disponera varje timme väl; springa snabbare för tid till vila och energiintag eller hålla ett lägre tempo men med kortare pauser.